Informasi Biasiswa Shell - Isam Ismail

Tuesday, December 18, 2012

Informasi Biasiswa Shell

Kit biasiswa banyak membantu untuk kita mengetahui bila dan biasiswa manakah yang akan dibuka untuk kemudahan kita sebagai para pelajar. Sebanyak 57 jenis biasiswa disenarai untuk pengetahuan umum kita dan kepada yang masih blur untuk memohon pinjaman apakah untuk menaja kehidupan di pusat pengajian tinggi, dapatkan sekarang dan gunakan sebaiknya. kehidupan di pusat pengajian bukanlah sesenang yang disangkakan..


Mengenai Tajaan Shell Malaysia

Setiap tahun, Shell Malaysia menawarkan beberapa biasiswa untuk menyokong pelajar dalam mencapai matlamat dan cita-cita peribadi mereka. Pelajar Malaysia yang merancang untuk melanjutkan pengajian ijazah sepenuh masa (ijazah sarjana muda) di universiti-universiti yang diiktiraf di Malaysia atau Luar Negara adalah layak untuk memohon. Permohonan bagi Biasiswa Shell Malaysia 2013 kini dibuka dan pelajar kurang upaya (OKU) adalah digalakkan untuk memohon.
Buat duit mudah dengan kongsikan iklan _Says.com Kekurangan smart phone Play this game if you like karaoke Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! Lawak sial yang jarang ditonton RM100k dengan cara yang mudah

Apakah Jenis Tajaan ?

 • Biasiswa


Apakah yang ditaja oleh biasiswa Ini ?

 1. Yuran tuisyen
 2. Elaun sara hidup penuh
 3. Elaun perjalanan (untuk pelajar luar negara)

Apakah syarat-syarat & kelayakan untuk memohon biasiswa ini ?
 1. Sila rujuk laman web pihak penaja
Apakah bidang yang ditaja oleh biasiswa Ini ?
 1. Untuk biasiswa dalam negara: Sebarang bidang berkaitan Minyak dan Gas (contohnya Kejuruteraan Teknikal, logistik dan pengurusan rantaian bekalan dan sebagainya)
 2. Pelajar kurang upaya fizikal (Orang Kurang Upaya) tidak terhad dalam pilihan mereka dan boleh memohon untuk melakukan ijazah dalam mana-mana disiplin. 

 1. Untuk biasiswa luar negaraSebarang Kejuruteraan Teknikal (sebagai contoh Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Elektrik, Kejuruteraan Petroleum, Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Alam Sekitar dan sebagainya).
 2. Mana-mana Disiplin Geosains (Geomatik contohnya, Geologi dan lain-lain)


Bilakah Tarikh Tutup Permohonan ?

 1. 30 Januari 2013

Informasi Selanjutnya ?

 1. Layari http://www.shell.com.my/aboutshell/careers-tpkg/students-and-graduates/scholarship.html
 

No comments:

Terima Kasih kerana sudi menapak. Jangan lupa tinggalkan komen untuk jejak anda:) SINCE 2012