Panduan LULUS Peperiksaan MUET Dengan Cemerlang - Isam Ismail

Saturday, September 03, 2016

Panduan LULUS Peperiksaan MUET Dengan Cemerlang

||Panduan LULUS Peperiksaan MUET Dengan Cemerlang||Bagaimanakah dengan persediaan calon-calon MUET untuk lulus dengan cemerlang?. Sudahkah calon mempunyai panduan atau petua yang boleh digunakan semasa peperiksaan? Atau calon-calon masih berdiam diri membisu seribu kata kerana takutkan peperiksaan MUET?. Untuk LULUS calon-calon tidak boleh mengambil mudah dengan peperiksaan MUET dan mesti terus mencari cara atau kaedah yang betul.
 
“Dua kali saya menduduki peperiksaan MUET dan keduanya hanya mendapat band 2”

Ramai yang berfikir dan mula sedar dengan kepentingan peperiksaan MUET untuk kegunaan pada masa akan datang. Mana tidaknya, pelajar lepasan SPM & STPM perlu lulus peperiksaan ini untuk melangkah ke IPT. Manakala mahasiswa/si pula perlu lulus sekurangnya dengan Band 3 sebelum layak untuk dianugerahkan bagi Universiti Tun Hussein Onn Malaysi (UTHM). Syarat MUET untuk penganugerahan mungkin berlainan mengikut Universiti.

Keputusan yang kurang memuaskan ini akan menyukarkan calon untuk memperolehi jurusan yang diidamkan di Universiti kelak. Mahu atau tidak, calon terpaksa mengulangi lagi peperiksaan MUET dan ianya akan mengambil masa selama 6 bulan lagi.

Panduan MUET Rujukan Calon Untuk Lulus Cemerlang

Sebagai persediaan untuk LULUS cemerlang dalam peperiksaan MUET, saya sarankan calon-calon mendapatkan tips dan petua dengan Panduan MUET.  Setiap kejayaan datangnya dari pengorbanan, jadi bukannya sesuatu yang sukar bagi calon berkorban seketika bagi mendapatkan sesuatu yang menjadi kepentingan untuk masa hadapan calon itu sendiri.

Fahami format dan kehendak peperiksaan itu sendiri adalah penting, dan disini caranya Panduan Muet.

Ø  Gambaran bagaimana peperiksaan Speaking dijalankan
Ø  Kelemahan calon semasa peperiksaan Speaking
Ø  Contoh soalan-soalan serta teknik dan panduan menjawab komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing
Ø  Panduan mahir dalam kemahiran mendengar
Ø  Format terkini peperiksaan MUET dan pelbagai lagi info yang anda perlukan berkaitan MUET

“Sebelum ini tiada persedian untuk menghadapi MUET, namun segalanya berubah dengan rujukan Panduan MuetIlmu kalau dicari akan dapat akhirnya, untuk menghadapi peperiksaan MUET kali ketiga, Panduan MUET menjadi rujukan untuk memperbaiki kelemahan diri. Tiada persediaan pada saat akhir lagi, segalanya dilakukan sebulan awal sebelum peperiksaan dengan rujukan dari PanduanMUET.

Tiada kejayaan tanpa usaha. Untuk calon-calon peperiksaan MUET saya mengucapkan selamat maju jaya dan Berjaya LULUS dengan cemerlang peperiksaan muet kali ini dengan bimbingan Panduan MUET.

“USAHA TANGGA KEJAYAAN”
“HENDAK SERIBU DAYA, TAK HENDAK SERIBU DALIH”

Panduan LULUS Peperiksaan MUET Dengan Cemerlang bersama Panduan MUET.

No comments:

Terima Kasih kerana sudi menapak. Jangan lupa tinggalkan komen untuk jejak anda:) SINCE 2012