Tuesday, 9 October 2012

5 MINIT BERSAMA MI SEDAP







Apa kata korang semua,,??? Mi sedap sangat sedap betul tak?? Sedap dimakan ketika lapar,tengok aje pown da terasa sedapnya, mi sedap

Pernah merasa tak kenikmatan merasai kesedapan mi sedap?? Yummmm, jelas terasa kan??
Korang terfikir tak cara nak senangkan masa kita lettak kicap dalam m yang sedap tu?
Mesti terpicit2 sebab susah nak keluarkan semua kicap yang ada kan?

Disini ada satu petua yang dapatnya dari try n error semasa membuat mi sedap, dan hasilnya mi bertambah sedap>hahaha

Macam mana korang nak cairkan kicap yang agak liat nak dicampurkan bersama mi tu? Masa korang rendam atau  rebus mi, korang letakkan sekali kicap n the other geng dalam air panas tu, gerenti semuanya akan ditanggung senang nak sediakan mi sedap sesedapnya selepas itu,


Satu lagi,korang jangan rendam mi terlalu lama,sebabya bila mi dah menjadi bengkak selera nak akannya akan berkurang, so korang pandailah set masa macm mana nak setup semua tu,
Make it simple ok.

Kenikmatan mi sedap itu memanglah sedap kiranya korang makannya bersama nasi,hehhe. Mungkin hujung bulan da kesuntukan duit, so korang blhla jadikan mi sedap sebagai lauk utama dalam hidangan korang, mesti sedap rasanya, samalah dengan keenakan nama mi itu sekali.

Jangan fikir belogisam tak pernah merasa semua itu?? Silap jawabnya,, beralaskan lauk mi sedap telah belogisam rasa bersama pekerja nursery getah berbulan dahulu,, sedap rasanya tak terhingga.
Make it simple dan cuba lah rasa dengan lidah korang sendiri,, takkan menyesal korang buat semua tu.
Dibawakan kepada anda oleh mi sedap.                              

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi menapak. Jangan lupa tinggalkan komen untuk jejak anda:) SINCE 2012

Comments System

Disqus Shortname