Thursday, 1 November 2012

Kenapa beRgoyang bang???

Goyang digoyang,goyang digoyang sayang...kenapa nak goyang-goyang ni??? goyang dangdut ke ap??? "hah! dangdut?" tak men la dangdut-dangdut ni,, makan roti dangdut tahu la...

Apa kaitan goyang dengan belogisam ni?? nak tahu ker?? gini citer dye, bermula lah dua lelaki ni rancang nak keluar malam kenal jalan KL dengan motosikal,, semangat yang tinggi la ni,, sorangnya dengan sweater dan sorang lagi simple jer...kenapa simple?? sebab hidupnya pun simple gak,, makan ikan singgan dengan ulam jer..

Semangat la katakan,, lap sikit moto yang nak dibawa tu dengan kain buruk,, buruk ngat la kain tu,, nak guna balik asenya kaki je dapar tahan..ha3..

Bermulalah perjalanan membonceng melalui jalan yang agak sunyi tapi banyak dengan kereta.. nak tahu apa tempat tu?? parkiing kereta la,, sunyi tapi penuh dengan kenderaan pada malamnya.

Dari gear satu bertukar tiga lancar jer perjalanan."wow Kl akan kenal aku kali ni"tak sia-sia keluar malam-malam ni...bangga ase ha3,,

Itu bukan cerita sebenar aku keluar,,bukan nak kenal KL, tapi tunjuk jalan dekat abang untuk pergi kerja,, t bila pagi jam plak kang,, bek guna malam, kurang sikit sibuknya...

"Masuk kiri bang" terusla bagi signal tangan,,, meluncur laju ke kiri dengan gear tiga

Di pertengahan "alamak!!!"

"Kenapa bang?" lari plak stereng moto ni,, "eh2,bergoyang "nak terbabas plak"

"Tayar pecah la dik" jawab bang dengan takot tak dapat balik.

Dengan perasaan takot tak dapat balik terus fikirkan cara. Hujan pulak menambahkan perasaaan"RISAU"

Jeng2,, call talian hayat,tanya kedai motor terdekat..jumpa kedainya

"Dik nek motor ni bawak pergi workshop,,abang tak leh nek takot len jadi, adik kurus kan?" hah sentap jantung, ada nada nak perli aku la tu,, taula tak gemuk ane..

"Apa yang tak kena dengan moto ni?? berat je???" bawak la aku sorang2 pergi workshop..

Sesampainya.."""tutup""",arghhhh

Angau jela ak ngan KL malam ni,, kalau tahu tak cakap besar..

Dengan pasrah,, balik la umah membawa haluan masing-masin,, terpaksa tunggu esok bila kedai buka baru boleh cari spare..adoi,,

Tapi yang untungnya ak la,, sebab soh nek moto,, tapi bang sorang ni jalan kai jer balik umah,, ha3, nak kendong kan len plak jadi...

sekian,,men hujan dengan motor pecah tayar siap kena perli lagi.. bye

::: untuk dia ?? kilik sinie





No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi menapak. Jangan lupa tinggalkan komen untuk jejak anda:) SINCE 2012

Comments System

Disqus Shortname