Monday, 31 December 2012

4 blog pilihan 2012

Bagi penutup tahun 2012 yang bakal melabuhkan tirainya,, belogisam dengan berbangga hati nak review 6 blog pilihan di tahun 2012 yang serba mencabar ini. 6 blog  inilah yang menjadi titik tolak asal usul kenapa belogisam ingin menjadikan penulisan sebagai salah satu diary kehidupan belogisam. Banyak yang belogisam pelajari dan tak lepas juga dapatlah ilmu untuk menjana pendapatan sampingan melalui blog dan usaha ini perlu diteruskan untuk menerokai lagi bidang yang begitu luas haha3, mari kita tengok siapakah blogger yang memainkan peranan penting dibelakang tabir belogisam.. jeng4

1. Cik Tom

Siapa tak kenal dengan blog Cik Tom ni?? cuba komen sikit,,Blog cik tom merupakan blog yang amat popular dengan program affiliatenya, setiap bulan pasti akan ada update mengenai side income yang dijana melalui blog. Cik Tom ni seorang yang peramah dan berbudi blogging, kalau tak percaya jengahla blog ciktom selalu.

Selain dari program affiliate yang diusahakan blog ini juga memberi kepuasan kepada pengunjungnya dengan tips-tips, tutorial blogspot dan wordpress dan juga resipi masakan.Pada siapa yang terasa nak belajar tutorial singgah sini dan nak belajar masak pun singgah sini,, tak rugi kata orang kalau belajar ni.

Blog Cik Tom antara permulaan dan dimana aku teringin nak memiliki sebuah blog yang bagus dan mempunyai pengunjung yang ramai..Blog Cik Tom

2. Ben Ashaari

Blog Ben Ashaari.Setiap blogger lama ataupun yang masih baru dalam dunia ni mesti kenal punya siapakah Ben Ashaari ni.. Tak kenal silap cakap la tu, betul tak??

Seorang ayah kepada anaknya Qhalif  yang comel gitu dan tentulah sudah mempunyai isteri,, beliau ni blogger yang paling terkenal dimana-mana,, semua orang pasti akan kenal la,, tak tahu aku nak cakap macam mana. korang sendiri pon tahu..Blognya juga simple dan mempunyai pelbagai jenis iklan berbayar yang semestinya aku tidak pernah merasai semua itu.

Dan yang paling penting entry yang dibawanya juga menarik dan tertarik,, setiap kali ben ashaari update pasti aku akan bacanya terutamanya kisah anaknya Qhalif.Blog Ben Ashaari

3. Lyysa Faizuren

Blog ni juga salah satu blog yang aku selalu terjah untuk mendapatkan tutorial dan tips-tips terkini..Sebelum aku mampu meletakkan widget dekat tepi side bar aku tu, dialah selalu yang aku rujuk,, tak pernah komen pun, hanya jadi silent reader, maklumla malu dengan tutor katakan.

Seorang blogger yang boleh dikatakan berjaya dan mempunyai jumlah follower yang tak dapat nak dibandingkan dengan aku ni. seorang yang peramah dan kalau aku perasanlah blog ini ada backlink dengan Ben Ashaari,,aku pun teringin nak ada backlink dengan blogger terkenal,, tapi apakan dayakan..

Di usia yang masih remaja beliau sudah menunjukkan bakatnya tersendiri di dalam dunia blog ini,dan apa yang dilakukannya senantiasa mendapat sokongan dari pelbagai pihak.. Blog Lyysa Faizuren

4. Blog Santai

Berbekalkan dengan isu semasa dan isu pelik blog ini sudah tentu menjadi perhentian belogisam untuk menghabiskan seciput masa untuk membaca bagi mendapatkan  maklumat tentang dunia pada masa kini..Pelbagai latar belakang isu dipaparkan bagi memberi maklumat secukupnya kepada pembaca yang rata-rata singgah dipelabuhannya.

Pemilik blog adalah seorang yang peramah yang bersopan dan senantiasa hadir dengan gaya baru didalam dunia blog..

Beliau sentiasa menjadi tongkat belakang bagi blog ini kerana tanpa blognya tidak mungkin belogisam memperolehi trafik yang boleh dikatakan baik bagi blogger baru seperti ini,, dan hampir separuh trafik adalah hasil sumbangan blog beliau..Blog Santai

Sejuta penghargaan kepada blogger diatas kerana memberi sedikit panduan dan titik tolak awal asal usul kewujuddan belogisam. Asalnya belog ini diwujudkan untuk mewujudkan satu diary bagi mengekalkan ingatan lama aku bersama pekerja sewaktu di Gua Musang lima bulan lepas..dan penghargaan juga kepada follower aku yang sudi bertapak dan singgah walaupun sekejap,,Insyaallah tahun hadapan akan ak buat review blog kepada blog yang bertuah.. teq



Buat duit mudah dengan kongsikan iklan _Says.com Kekurangan smart phone Play this game if you like karaoke Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift! Lawak sial yang jarang ditonton RM100k dengan cara yang mudah

4 comments:

  1. Wah Belogisam memang best..terharunya...Yalah Blog kita tak adalah best macam Blog Lain..tapi In Shaa ALLAH kita akan cuba lebih baik di tahun baru K (tinggal 1 hari aje lagi)...Kita doa Belogisam and Blog Santai berjaya nanti k...Ammeen!!!!

    ReplyDelete
  2. perasan gak akaknya ea,, sorryla x dpt nak inform awal3,, entry kebelakangan autoupdate jerk,, sibuk ngah study

    ReplyDelete
  3. done follow sini....dan terima kasih kerana follow saya :)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi menapak. Jangan lupa tinggalkan komen untuk jejak anda:) SINCE 2012

Comments System

Disqus Shortname