Saturday, 22 March 2014

Shopping Aksesori Komputer

Assalamualaikum wbt..

Jumaat di johor merupakan hari cuti minggu, jadi mengambil kesempatan dengan kelebihan yang diberi aku dengan tidak sengaja terniat untuk mencari aksesori komputer di sekitar kawasan Parit Raja. Asalnya nak pergi seorang diri, namun disebabkan da terkeluar niatnya kepada kawan, jadi kawannya nak ikut sekali, katanya dia  ada barang yang hendak dibeli..

Perjalanan kami menaiki kenderaan beroda ke pekan Parit Raja tidak semudah yang disangka, hujan mencurahi di pertengahan,, Alhamdulillah, sudah lama bumi Parit raja kering kontang, dan sejak dua hari kebelakangan ini, Rahmat Allah sentiasa mencurahi bumi.. (Segar Pokok)

Dipertengahan jalan kami berhenti dengan harapan untuk menikmati cendol sedap di kawasan Kolej kediaman Perwira, Namun ditakdirkan tiada rezeki kami untuk  menikmati cendol pada petang jumaat ini,, kami membuat keputusan untuk menikmati minuman berais.ssssssssssssssssssssssss.. Segar anak tengkak.uhu..

Berbalik kepada topik, kami tiba di salah satu kedai di pekan Parit Raja, namanya kedai entah lupa plak da,, tapi kami selalu je singgah di kedai ini untuk mencari barangan komputer,, banyak pilihan katanya..

Tengok sana tengok sini,, hampir lima belas minit,, hatiku tertarik dengan hardisk 500 GB dan earphone yang dipamerkan di dalam kedai.. Dengan mengetengahkan keperluan yang diperlukan aku dan juga komputer kesayangan aku,keputusan dibuat untuk memiliki dua barang ini..

Berjumlah RM210 untuk kedua barang yang aku pilih, harapannya dapatlah aku meringakan aku punya disk komputer yang berat dengan movie-movie terbaik sepanjang zaman,, Aku ni kekadang bila mana movie yang aku tengok menarik perhatian aku,, susah sikit nak dipadamnya,, jadi makin hari makin bertambahlah koleksi. Selari dengan itu hardisk adalah menjadi keperluan bagi aku..

Ini saja kot kisah aku dengan shopping barangan komputer,, xde yang menarik cuma nak update blog dengan kisah aku je... wassalam..

TOSHIBA 500GB

FULL AKSESORI




Friday, 21 March 2014

Kisah Tomato Dan Aku

Assalamualaikum wbt....

Sedikit kisah dari hidup aku sendiri iaitu kisah  bagaimana aku menyukai tomato yang dulu dikatakan sayur yang paling dibenci dalam makanan tetapi sekarang tomato menjadi salah satu menu utama dalam apa jua hidangan,, tambah lagi bila pekena dengan ikan singgang.mmmm

Terbuka kisah tomato ini sewaktu menjamah makan tengahhari di cafe kolej kediaman selepas selesai solat jumaat,, dengan tak sengaja aku menceritakan bagaimana permulaan aku menyukai tomato dan sekaligus diambil sebagai makanan yang penting dalam setiap hidangan... Kisahnya bermula

Sewaktu aku ditingkatan tiga pada tahun 2007 ditakdirkan oleh guru kemahiran hidup untuk menyertai pertandingan memasak antara kumpulan yang dibentuk melalui rakan sekelas..

Pada hari kejadian aku menyediakan mi goreng ala-ala kedai mamak gitu dan apabila selesai tugas menyiapkannya dan menghias cantik-cantik, tiba-tiba terkeluar dialog dengan kawan sekelas,

ak: Ini ap??
Kwn:  tomato namanya,,
ak: Kau mkn ker??
Kwn : Buah ini memang untuk dimakan, kalau tidak buat apa aku sediakan
ak : Tak,, maksud aku sedap ker?? orang kata rasanya masam..
Kwn : itu yang tak makan sayur, sebab itu katanya masam.. kau tak makan ker??
ak : Aku tak pernah makan,, x suka dan x sdap..

blalalallalallalala..(dialog berterusan)

Kwn : Kalau ko rasa gentleman cubala  makan,Konfem lepas ni ko ketagih..
ak : mmmmm,, masam x sedap ##$$%%
Kwn : Ko nak rasa ke tak??
ak :mmmm (5 minit berlalu memikirkan rasa masam dan x sedap)
Kwn : Betul la ko ni penakut..
ak : (rasa masam dan x sedap dibuang ketepi dan mengambil sepotong tomato) mmmmm (sambil memejam mata)..
Kwn : Macam mana?? rasanya x teruk kan??
ak : Tengkorak engkau x teruk,, loya tengkak aku..
Kwn : Kali pertama,, makan lagi selepas ini (nasihat dari kawan)

blalalalalalalallal.(dialog berterusan).

Sesudah selesai dan tamat pengajian keesokan harinya aku ke kedai mencari tomato untuk dimasukkan kedalam masakan... Dan lama kelamaan perasaan tak suka tomato menjadi suka sampaikan aku sendiri yang menanam pokoknya.. huhuh..

Tomato dan kisah aku sememangnya menggamit memori..

Advertisement :Jom dapatkan Antivirus Original dengan harga Murah disini #Antivirus Murah

Melayang-layang Bersama Dendangan Lagu

Assalamualaikum wbt.....

Bukan main sedap lagi lagu jiwang yang aku dengar sampai semua kenangan keluar dari kotak memori..Ternyata sebuah lagu boleh menceritakan kisah hidup  disaat aku gembira dan sedih. Segalanya cukup lengkap dengan asam masinnya dan cukup membuatkan hati aku merajuk.. Fuyoo lagu-lagu

Malam ini aku sempat terbang dengan tiga lagu yang sememangnya memberi harapan dan makna bagi diri aku sendiri...Tambahan lagi dengan kemunculan kenangan-kenangan yang aSyikkkkkkkkk..
:)

Antara tiga lagu yang mengeluarkan sayap untuk aku terbang bersama adalah lagu aduh nyanyian ajai, Nomad, tetap menantimu dan lagu hazama cinta teragung..

Yang nak terbang bersama aku mohla layan ketiga lagu ini,, manala tau ada kawan dapat terbang bersama.. uhuhu...

Advertisement ( Jom beli antivirus ) : #Antivirus Original dan Murah




Tuesday, 11 March 2014

Pray4MH370

assalamualaikum wbt...

Dimanakah MH370 menghilang dan apakah puncanya MH370 hilang dari  pandangan???

Antara persoalan yang diajukan dalam pemikiran pelbagai pihak pihak...

Kami medoakan yang terbaik kepada pencari "MH370".. KEEP calm


Friday, 7 March 2014

Promosi Dari Antivirus Murah

Assalamualaikum wbt.....
Salam Sejahtera.....



Berapa ramaikah daripada anda mencari antivirus dengan harga aum, aum, murah dan diberi jaminan sepanjang penggunaan.???dan berapa ramaikah di antara anda yang mengetahui tentang kami yang menjadi reseller dengan membekalkan harga mampu milik kepada pelanggan..??

Mesti jawapan dari kalian semuanya tidak.. adakah saya betul..?? Sekiranya itu jawapan anda kami reseller antivirus disini ingin menghebahkan kepada anda yang kami membekalkan antivirus dengan harga murah di facebook pages #antivirus murah..

Dan diawal kewujudan kami satu promosi diadakan untuk antivirus yang terpilih iaitu 1 pc 1 year dijual dengan harga gila gila aum murah dari yang biasa...Pilihan antivirus yang kami sediakan adalah Kaspersky Internet Security 2014, Bitdefender Total Security dan Bitdefender Internet Security...

PROMOSI ini dijalankan selama seminggu dari 7-14 march 2014, hanya di facebook pages #Antivirus Murah..

Jadi apa yang anda renungkan lagi,, hebahkan kepada rakan anda sekali untuk menikmati penjimatan ini....
SAVE, save dan aum aum save hanya di #Antivirus Murah

Bertindaka segera dengan menaip AM dan hantar ke 0199435068,,

Pembelian anda dijamin oleh pihak kami #Antivirus Murah

Plezz LIKE||LIKE||SHARE #Antivirus Murah


Comments System

Disqus Shortname