Friday, 27 December 2013

Kita Masih Lagi Mempunyai Harapan

Ingatlah wahai teman saat kau bersedih dan berduka kita masih lagi mempunyai harapan. Tiada perjalanan yang akan berakhir dengan kesengsaraan.Setiap yang berakal mesti mempunyai jalan untuk melalui.. Mohonlah dan berserahlah kepadaNYA, sesungguhnya DIA adalah tempat untuk kita mengadu, meminta dan merayu. Sesedih dan sepahit mana kehidupan semuanya telah ditetapkan, kita sebagai hamba wajarlah bermuhasabah dan menilai diri sendiri sejauh mana hubungan kita denganNya, ada sebab kenapa kita diuji dengan nikmat dan ada sebab kenapa kita diuji dengan derita. Yakinlah takdir itu milik Allah.. dan Beserahlah kepadanya semoga kamu dibuka pintu hati untuk  lebih mengenali siapa sebenarnya kamu di muka bumi ini...

Tidak semua yang pergi itu adalah buruk untuk untUk kamu dan tidak semua yang hadir itu juga baik untuk kamu.. Nilailah sendiri kehidupan ini dengan mata hati dan perasaan bukan berdasarkan nafsu yang ingin memberontak untuk kebebasan..Memang.. kenangan adalah memori  dan anugerah terindah untuk setiap manusia, yang betul memahami sahaja mengerti bagaimanakah memori ini akan terus tersemat dan kekal sebagai rencah kehidupan,, diantara yang manis dan pahit semuanya akan terus kekal diingatan, terus berlegar dan terus dirindui sehinggalah sampai satu masa kamu betul-betul redhai dan sanggup melepaskan kerinduan itu untuk kehidupan kamu yang sedia ada..

Untuk itu janganlah kamu tertekan dengan kerinduan akibat perpisahan kerana disitu terselit nilai dan perasaan kasih sayang sebenar kamu kepadanya, Keikhlasan kamu menyanyanginya dan keinginan kamu untuk menjadikan permaisuri hidup kamu sendiri... Biarkan ianya perlahan-lahan meninggalkan ruang fikiran kamu,, jangan didesak dan pohonlah keredhaan dan petunjuk dariNya agar hati yang terluka dapat diredakan.Kerinduan itu telanlah,hadaplah dan huraikanlah dengan hati kamu.. Sesungguhnya hidup ini terlalu manis dan terlalu susah untuk difaham dengan perasaan biasa...

Hasil nukilan dari isam ismail kepada jalan kehidupan pada masa kini,, semoga kenangan yang lalu menjadi memori yang terindah untuk kehidupan.. terima kasih kerana menyedarkan diri ini betapa perlunya aku menghargai seorang teman yang bernama wanita.Akan dicuba untuk kebahagiaan .. Cukuplah dengan bahagia, derita dan senyuman untuk masa ini,, akan kucuba menilai dan membaiki kelemahan ini untuk persiapan pada ketika yang akan datang... Ada memori di antara kita yang tersenyum menjadikan diri ini makin tabah untuk melalui semua ini, Makin bergetar jiwa ini tatkala semua kenangan tiga tahun menerjah benak fikiran dan januari akan datang adalah hari kamu.., Hampir berdekad lamanya diri ini tidak  bermadah dan mengeluarkan kata-kata manis dan akhirnya inilah hasil yang dituai.

Untuk pemilik hati diluar sana, berpadalah dengan perasaan, jagalah hati kamu sendiri,, jangan terlalu taksub dengan permainan ini,, mungkin bila terkena menderita tak berteman,. Kesimpulannya,Cinta pencipta, cinta Kekasih Allah, Cinta keluarga adalah nikmat terindah, Cinta kepada si dia pemilik hati yang akan berubah perlu berniatkan untuk menjadikannya penyeri dan yang terindah pengertian cinta kepada si dia adalah mungkin cinta selepas nikah..... 

Blogger Kering Idea

Berkali aku cuba mengeluarkan idea yang bagus untuk blog ini, namun usaha yang dicuba makin menjadi sia-sia bila semuanya hampeh dan tiada nilai disitu untuk aku ketengahkan dalam blog ini.. Makin kering idea untuk menulis dan bercerita mengenai kehidupan semenjak peristiwa silam yang meragut kebahagian aku selama ini berlaku. Dan aku dapat merasai kepedihan dan kesakitan yang pernah diceritakan orang lain kepada aku sebelum ini.. ouchhhhh, terlalu sakit sehinggakan aku hampir terdampar keseorangan di tepian pantai katanya istilah..

Tambahan lagi dengan kehadiran final exam yang makin hampir digaul pula dengan pencarian tajuk PSM untuk semester depan menjadikan otak aku kematu untuk terus berfikir memberikan yang terbaik kepada apa yang aku miliki..Hahaahha,,, hanya gelak yang mampu membahagaikan aku dan memaksa untuk aku terus berjuang memiliki apa yang aku impikan...

Sunday, 8 December 2013

Pengenalan Kepada Jam Tangan Tawaf

Pengenalan Jam Tangan Tawaf

Di sebalik penghasilan pelbagai jenis jam tangan dalam pasaran, kita mungkin tidak menyedari atau mengetahui tentang kewujudan salah satu jam yang menggunakan konsep pusingan kekanan atau dengan nama lain pusingan tawaf.

Sebelum ini kita hanya dibekalkan dan pernah diberi tunjuk ajar untuk melihat jam biasa yang berpusing kekiri iaitu berlawanan dengan arah pusingan tawaf.

Sebagai pengenalan kepada Jam Tangan Tawaf  izinkan saya disini membincangkan sedikit ciri-ciri fizikal yang dimiliki oleh jam ini berbanding jam lain dan izinkan saya menyentuh kepada kesan pemakaian jam ini kepada individu terutamanya. Mungkin dalam benak fikiran anda terfikirkan, apakah jam tangan tawaf?? Bagaimanakah rupa jam tangan tawaf?, Siapakah yang selalu memakainya,?Dimanakah untuk mendapatkannya.? dan paling teruk Bilakah jam tangan sebegini berada di pasaran.? "kenapa aku tidak mengetahuinya". Jangan risau!! dengan pengenalan ini dan seterusnya anda akan lebih mengetahui apakah Jam Tangan ini dan pasti anda akan tertanya bagaimana hendak mendapatkannya..

Ciri-ciri fizikal Jam Tangan Tawaf

Dikeluarkan dalam pelbagai bentuk dan rekaan jam tangan ini mampu memukau pandangan sesiapa sahaja yang memandangnya.Dengan kata lain "cinta pandang pertama" kepada jenis jam ini..

Dengan memikirkan semua jenis ciri fizikal yang dikehendaki oleh pembeli, syarikat pengeluar jam tangan ini bertindak mengeluarkan dua jam berlainan saiz, satu untuk golongan wanita dan satu lagi untuk lelaki.

Selain itu, jam tangan tawaf direka dengan tulisan rumi dan jawi untuk dijadikan pilihan kepada pembeli dan pemakai. Andai kata anda inginkan jam yang bertulisan jawi, anda harus menatap semua maklumat yang terdapat disini pada ketika ini.

Setiap rekaan jam  memilki kelebihan tersendiri. Sebagai contoh jam tangan tawaf dengan kod HML direka khas dengan pemasangan lampu untuk pengunaan jam pada waktu malam.

Ciri lain yang dapat dilihat dengan mata kasar terhadap jam tangan tawaf  adalah melalui rekaannya yang cantik dan bewarna warni terutama jam tangan silicon.

Kesan Pemakaian Jam Tangan Tawaf

Jam tangan pusing kanan asalnya digunakan untuk tujuan perubatan alternatif, Namun begitu ramai pengguna yang meminatinya disebabkan kelainan yang dimilki oleh jam ini sendiri iaitu dengan susunan nombor dan jarum jam mengikut pergerakan tawaf.

Secara umumnya, jam tangan tawaf  ini mempunyai khasiat dan kesan yang berikut(petikan dari laman web vibration therapy):


  1. Sebagai pengimbang semulajadi setiap detik/saat
  2. Menjadikan fikiran lebih tenang dengan penghantara mesej tenaga secara tetap dan sekata
  3. Membantu mengawal rentak jantung
  4. Mengharmonikan sistem kelenjar
  5. Mmenuhi falsafah hukum 7 kuasa menguasai tenaga
MENGUKUHKAN 7 KEADAAN:
  1. Keberanian mengatasi kesilapan
  2. Kelajuan mengatasi kelewatan
  3. Kemudahan mengatasi rintanagn
  4. Kestabilan mengatsi kucar-kacir
  5. Keuntungan mengatasi kerugian
  6. Kejayaan mengatasi kegagalan
Pergerakan ke kanan adalah pergerakan semulajadi alam. Dalam agama islam, semua perkara yang baik sunat dimulakan dengan sebelah kanan. Dalam quran, golongan yang akan dimasukkan ke dalam jannah juga dipanggil "As-habul Yamin" atau golongan kanan.

Pergerakan tawaf adalah pergerakan ke kanan. Elektron yang mengelilingi nuklues dalam atom juga bergerak ke kanan. Kanan melambangkan kebaikan sejagat.

Jam pusing kekanan yang menggunakan konsep ini dapat mengembalikan keseimbangan fikiran dan peredaran darah dalam tubuh secara semulajadi.

Secara jujurnya, jam ke kanan adalah jam sebenarnya yang harus dipakai disebabkan oleh manfaat yang bakal diperolehi darinya.

Sekian..

Model HML dengan Casing

Jam tangan tawaf memasuki akhbar

Model HM untuk lelaki

Model HML 

Jam silicon




Saturday, 7 December 2013

Broadband Celcom 1 Malaysia

Broadband Celcom 1 Malaysia memberikan kelebihan kepada penjimatan kos melayari internet dalam masa satu bulan.Dengan cas sebanyak RM25 sebulan pengguna broadband satu Malaysia seperti aku dapat melayari internet pada bila-bila masa tanpa ganguan terputusnya wifi dan faktor lain yang menyumbang kepada sakit hati apabila ketiadaan line internet apabila  memerlukan.

Setakat penggunaan aku selama dua hari bersama Broadband celcom 1 Malaysia ni, masih tiada lagi masalah yang aku hadapi, Entah mungkin tiba penghujung bulan jadinya masalah tidaklah aku mengetahui akan masa depan.

Sekiranya betul apa yang diperkatakan oleh iklan semasa pembelian betullah apa yang akan aku dapat kemudian.

Nak loading youtube,, stalker facebook gegurl takde la mengambil masa yang lama untuk di buffering-nya.Cuma anda memerlukan saat untuk menunggu kemudian tekan play,, konfem berpuas hati..

Kepada yang nak mendapatkan no celcom 1 malaysia ini,, anda boleh dapatkannya dengan agen atau dealer yang boleh dipercayai sehingga penghujung disember tahun ini sahaja.. Tahun depan tidak pasti sama ada pendaftaran untuk plan ini masih dibuka atau terus ditutup kemas-kemas.




Kelebihan Celcom 1 Malaysia

RM 1 per 1 jam (100MB)
RM 25 per 1 bulan (1GB)

ADD FRIEND
RM1.00
Berbual 1000 minit
sms 1000 sms

per/hari
PANGGILAN :
Celcom 28 sen 10 minit
others 28 sen 5 minit

SMS :
Celcom 1 sen per sms
others 5 sen per sms

Sekian..

Baca Juga Ini :

Rahsia Jana Pendapatan Dengan Menulis

Apakah yang dicari Mereka Dengan Modal Melancap??

Assalamualaikum wbt..

Mohon kemaafan sekiranya tajuk post agak kurang asam bagi sesetengah, tapi sebagai admin yang sentiasa memerhatikan pergerakan dalam carian google terfikir sejenak apakah yang dicari dengan tangan yang suka menaip modal melancap ini.?? Adakah sudah hilang semua perkara yang boleh mengisi masa terluang.?? atau adakah mereka mencari apakah maksud di sebalik perkataan itu.

Pada suatu ketika dahulu aku ada membuat satu post yang berkaitan dengan isu gambar wanita disalahgunakan oleh pihak tertentu sebagai medium untuk bersuka-suki atau untuk melempiaskan kata-kata kesat kepada setiap gambar wanita yang diguna pakai secara haram. Post itu dibuat untuk memberi kesedaran kepada masyarakat bahawa bahayanya apabila ada pihak yang menyalahgunakan teknologi dengan bersifat untuk kepentingan diri sendiri.

Tidaklah berniat untuk menghalang pekerjaan mereka, tetapi dosa yang diperolehi akan terus kekal kepada wanita itu sendiri selagi mereka mendapat manfaat diatas keinginan mereka.

Dan sekarang aku tertanya kepada aku sendiri,, adakah post aku membawa  kebaikan kepada masyarakat atau kebaikan kepada yang inginkan semua ini..Setiap hari hampir seratus carian kepada tajuk post ini.. haha3.. Gelak sorang jap..

no comment



Thursday, 5 December 2013

Broken Link: Macam mana Nak Bersihkan??

Assalamualaikum wbt..

Setelah sekian lama aku mencari apakah yang dimaksudkan dengan BROKEN LINK dan apakah kesannya keatas blog, kini tiba masanya aku sendiri mengambil inisiatif untuk memeriksa berapa banyakkah BROKEN LINK dan kesan yang akan dihadapi oleh blog ini..

Ternyata, hasilnya amat memeranjatkan hati dan setengah jatuh jiwa aku apabila melihat betapa banyaknya BROKEN LINK yang dimiliki oleh blog sendiri... Jumlah keseluruhan BROKEN LINK yang dimilki mencecah angka 10k. haha,tak berapa nak senyum aku nak selesaikan semua ini. Sudahlah masih lagi baru belajar dalam dunia ini terkena pula semua ini, ibarat "Sudah jatuh ditimpa tangga" betul ke??

slow-slow dia keluarkan semua

hasil setelah 15 minit kemudian
BROKEN LINK ini banyak membawa kesan buruk kepada blog kita terutama kepada pengunjung blog sendiri, mungkin mereka rasa frustated dengan seringnya berlaku berlaku pages error 404. Blog kita juga tidak betapa nak mesra SEO sekiranya terlalu banyak BROKEN LINK dan yang terutama google amatlah tidak menyukai kepada website yang mempunyai masalah dengan BROKEN LINK..So becareful, ada cara untuk menyelesaikan semua masalah ini.

Kebanyakan masalah ini hadirnya dari masalah kita memadamkan entry dari blog kita sendiri, mungkin bagi pandangan kita dengan terpadamnya entry dari post akan hilanglah segalanya, tetapi tidak sebenarnya, post anda sahaja yang terpadam, tetapi url masih lagi wujud dalam carian google sehinggalah kita memadam url itu secara manual..

Untuk memastikan blog anda bebas dari masalah BROKEN LINK, anda boleh lawati  brokenlinkcheck untuk blogspot, dan untuk Worpress rasanya ada cara tersendiri untuk memeriksa dan memadamnya.

Tetapi macam mana nak buangkan semua yang rosak ni??? masih mencari jalan..

Sekian


KEMAMAM : Bukan Tempat Biasa Dinaiki Air Banjir

Assalamualaikum wbt..

 Diharapkan mangsa-mangsa banjir negeri Pahang, Terengganu dan johor menerima dugaan ini sebagai salah satu pengajaran untuk memperbaiki kelemahan diri sendiri dan mencari di mana kurangnya kita disisi Allah. Allah menurunkan ujian kepada hambanya mengikut kemampuan..

Jadi, kita sebagai saudara yang melihat musibah ini perlulah melembutkan hati dan meringankan tangan untuk menghulurkan sesuatu bagi meringankan  beban yang dihadapi.

Menurut laporan yang dikeluarkan oleh Sinar Harian pada hari ini. 5 disember 2013 banjir yang berlaku di Daerah Kemamam, Terengganu turut berlaku di sebuah kampung yang sebelum ini jarang dinaiki air, tetapi lain pula pada kali ini, sinar melaporkan ini adalah kejadian banjir kali pertama yang berlaku di Felda Cerul. Berikut adalah sedutan dari laporan yang dikeluarkan:

Felda Cerul kali pertama kali bah

Sementara itu, ibu Norzilawati, Aishah Mohamad, 53, dari Felda Cerul yang datang membantu anaknya berpindah berkata, tidak pernah dalam sejarah Felda Cerul banjir tetapi semalam tanah rancangan Felda itu turut banjir.

“Makcik datang bantu anak berpindah tapi pada masa sama makcik diberitahu rumah di Felda Cerul juga turut dinaiki air. Semua barang di dalam rumah tidak sempat diselamatkan kerana tak jangka air akan naik di situ,” katanya.



Disini adalah statistik keseluruhan mangsa banjir di limma negeri yang diperolehi dari sesawang portal bencana pada ketika ini...
Statistik dikemaskini pada 5.dec 2013 06.19 pm


Saturday, 16 November 2013

Tips cinta dari pecinta Putus Cinta

Assalamualaikum..

Jangan berkata "tinggalkan aku sekiranya aku menyakiti hatimu”

Perlu diingat yang kita cinta adalah manusia bukannya pokok ataupun besi yang tidak mempunyai perasaan.. Apabila “manusia” yang kita cinta, ingatlah mereka mempunyai perasaan dan hati sebagaimana yang anda miliki, mereka harapkan hati mereka dijaga,, dibelai dan dikasihi sebagaimana  yang anda kehendaki untuk diri anda sendiri.. 

Oleh itu jangan sesekali anda berkata “tinggalkan aku dan carilah teman lain yang boleh membahagiakanmu”  dengan alasan anda menyakiti hatinya dan selalu membuatkan hatinya terluka..Anda perlu sedar tatkala anda mengeluarkan perkataan itu, hatinya bertambah sakit dengan apa yang telah anda lakukan sebelumnya..Maksudnya, makin sakitlah hati pasangan anda pada ketika itu.

Walaupun niat anda untuk merajuk atau kecil hati dengannya,, jangan sesekali mengeluarkan perkataan ini, kerana dengan kata-kata sebegitu pasangan kita dapat megesan yang kita sudah tidak sayangkannya lagi dan kita mengharapkan dia bahagia dengan orang lain bukan bersama kita..

Walhal kita memang sayangkannya dan sanggup menerima dia seadanya tetapi dengan kata-kata sebegitu pasangan anda tidak fikirkan yang anda sayangkannya  tetapi  cuma anda yang berfikiran sebegitu, fikiran manusia ini tidak sama  dan berbeza sama sekali..

Penyelesaian kepada masalah yang anda selalu sakitkan hati pasangan adalah “tinggalkan saya seketika, saya mahu bersendirian”.Ini adalah ucapan dan selembut kata-kata untuk menunjukkan yang kita masih sayangkannya bukannya berkata  “tinggalkan aku dan carilah teman lain yang boleh membahagiakanmu”.

Sekiranya anda telah mengungkapkan perkataan ini kepada pasangan anda dan anda masih sayangkannya dan menerimanya seadaanya dan niat percintaan yang anda harungi pada ketika ini untuk mendapat keredhaan Nya,, tukarkan ayat anda secepat mungkin,, jangan biarkan perasaaan pasangan anda disakiti berkali-kali2.. fikirkan sesuatu yang positif, jangan kerana  perkataan anda derita selepasnya...


Thursday, 14 November 2013

GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY

Assalamualaikum wbt .. :)

kilik banner utk GA yg dikendalikan Oleh HH

Setelah sekian lama blog ini tidak diberi belaian kasih sayang akhirnya penulis kembali dengan langkah pertama menyertai GA yg dikendalikan oleh HH,, mengikut kepada pengalaman GA yang lepas, penulis adalah salah seorang pemenang segmen  yang dikendalikan oleh HH.Harapannya tahun ni boleh menang lagi la. krik krik.. 

    Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013

SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini

2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY

4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :

1 helai baju I Love Blogging

2 helai baju Geek

2 Fridge Magnet Krabi

5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org

Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..



Yang Disemai Dulu Kini Tiada Part 1

Assalamualaikum wbt... :) :'(

    “Kalau sudah ditakdirkan andai setia disemai cinta dicanai,,tiada persefahaman dan kuasa jodoh usah ditangisankan akan kehilangannya.” Tiga tahun bersama melalui halangan dan kebahagian akhirnya kini berakhir segalanya kisah yang penuh dengan perasaan,, banyaknya pengaliran kasih sayang dan akhirnya aku akui aku kalah dengan permainan ini yang memerlukan kefahaman yang mendalam..Bukan senang dan mudah untuk mengemudi halangan yang setiap saat dan detik memerlukan pengorbanan..Yang betul-betul kuat dan sanggup sahaja layak mengharungi semua ini dan sekiranya hati lemah dengan halangan dan dugaan jangan sesekali memberanikan diri memasuki dunia permainan perasaan yang penuh dengan misteri,, silapkan langkah anda yang menjadi pemainnya yang akan derita dengan kekalahan..

    Aku adalah seorang insane dan aku menyanyaginya dengan ikhlas dan harapan aku adalah ingin mengakhirinya dengan perhubungan yang halal  selepas dua tahun akan datang.. Berikat dengan janji adalah lumrah dalam perhubungan dan itulah yang aku lakukan untuk memberi  kepercayaan kepadanya dan setiap kali itulah aku cuba mencari jalan untuk memperbaiki diriku supaya aku dapat melangkah jauh dan berubah dari keadaan yang aku miliki sekarang...Kami saling menanam sifat kepercayaan itu dalam diri sendiri  dan berharap dengan usaha yang dilakukan akan membuahkan hasil pada masa yang akan datang..

    Hari bersilih ganti,, masa terus berdetik meninggalkan aku keseorangan dengan hilangnya perasaan sayang darinya. Sehingga kini genaplah dua bulan dikasarkan pengiraannya aku kehilangan insane yang  betul-betul aku sayang.. Betul-betul aku harapkan jodoh dan rusukku,, betul-betul aku uar-uarkan kepada kedua ibu bapaku akan perasaan ini..Namun apakan daya apakan kuasaku yang mampu megembalikan semua yang dulu ke masa kini.. Aku pasrah dan aku betul-betul redha akan kepergiannya dari hidupku.. Walaupun ego lelaki ini yang menguasai diriku,, namun kesedihan itu tetap melanda tatkala mengingatkan kisah bersamanya dan tambah lagi kenapa aku ditinggalkan sebegini rupa, sehinggakan sanggup kasih sayang dan perasaan yang dimiliki dijual beli begitu sahaja setelah   kebahagian baru menjelma dalam sinar hidupnya untuk menggantikan perasaan yang seakan membawanya kepada derita..

Wednesday, 16 October 2013

Kenangan Itu Kehidupan

Mengukir kenangan bersama adalah saat yang paling membahagiakan,, tetapi bila kehilangan dia dia disisi membuatkan jiwa meronta bagaikan mencari sesutu yang belum pasti.. hargailah apa yang dimilki




Monday, 14 October 2013

Kedai Online

Assalamualaikum wbt...

Di kesempatan yang terukir pada ketika ini admin nak sebarkan dan memeriahkan kedai maya yang ditubuhkan oleh  admin untuk mengisi masa terluang dan dalam masa itu juga admin ingin belajar selok belok untuk memulakan perniagaan di usia yang begitu mentah..

Bukan  sepenuh masa admin melakukan perniagaan ini tetapi secara part time ketika banyak masa terluang dan juga sewaktu mata susah untuk dilelapkan ke alam mimpi ,sewaktu  inilah admin akan memberikan kudrat admin kepada perniagaan maya ini.

Mengenai produk yang dipasarkan didalam kedai maya yang diusahakan admin pada ketika ini admin, amat menitikberatkan soal kualiti barangan yang dijual kerana admin tidak mahu memberikan barangan kepada pelanggan dibawah spesifikasi yang ditetapkan..Bagi admin kepuasan pelanggan adalah kepuasan dalam perniagaan yang diusahakan ini...

Seratus peratus admin akan  memastikan produk yang dikehendaki pelanggan  dipantau sepenuhnya sehinggalah mereka  berpuas hati dengan service yang diberikan ..

Produk yang diketengahkan bersama kedai maya admin  lebih kepada aksesori diri dan komputer. Produk aksesori diri yang berjaya diketengahkan pada ketika ini adalah jam tangan keluaran HIJRA iaitu jam tangan tawaf , jam tangan pusing tawaf ,jam tangan anticlockwise. kesemua nama ini merupakan panggilan kepada satu jenis jam keluaran syarikat HIJRA sendiri, iaitu syarikat yang mengetengahkan pengeluaran jam anticlockwise.. Dapatkan satu jam tangan tawaf disini...Jual Beli Jam Tawaf Anticlockwise

                                                   





Manakala produk yang berkait dengan aksesori komputer yang berjaya diketengahkan bersama kedai maya adalah penjualan antivirus Kaspersky..Buat masa ini pengeluaran antivirus yang berjaya admin keluarkan adalah tetap kepada satu jenama sahaja dan insyallah dengan pembukaan pages baru #Antivirus Murah

Akan diketengahkan pula antivirus berjenama Bitdefender dan lain-lain antivirus bergantung kepada permintaan. Dengan misi memberikan perkhidmatan jualan sama seperti kedai-kedai diluar dengan harga berpatutan. Kedai maya admin mempunyai gerak langkah  untuk bergerak terus melangkah melangakaui misi dengan memberikan mutu perkhidmatan dan kepercayaan yang tinggi kepada pembeli.. LIKE||SHARE||COMMENT utk support admin.



Kalau and semua teringin  mengetahui maklumat lanjut jam tangan HIJRA anda janganlah segan silu mengunjungi page Jual Beli Jam Tawaf Anticlockwise(JBJTA) dan support untuk megetahui update dan promosi terkini..seratus peratus jaminan layanan vip untuk pencari jam tangan ini admin berikan  dan juga admin mempunyai jaminan satu tahun untuk setiap unit pembelian jam dari kedai maya hijra timepiece.Satisfaction and warranty is our purpose to manage dis on9 shop with affordable price for customer.

Untuk yang berminat menjadi agen kepada antivirus dan dijual kepada rakan kolej atau universiti atau sedara mara,, kami juga menawarkan keahlian sebagai agen dropship untuk yang betul-betul berminat dan komited sahaja..agen ini dibuka untuk antivirus sahaja setakat ini...






Sunday, 13 October 2013

Kehilangan Mematangkan Kita


Tak bermakna kita hilangnya akan melupuskan segala cita-cita,, tetapi salah satu pemanking untuk kita menjadi seorang yang lebih baik dari sebelumnya..




Friday, 4 October 2013

Excited Pertama kali Derma Darah

Assalamualaikum wbt...

First time aku rasa xcited giler dengan diri aku.. sebab kali ni aku dapat sumbangkan darah aku utk insan yang memerlukan.. Sebelum ni hanya mampu tengok org len je yang menderma,, nak derma sendiri berat tak mengizinkan dan doktor x bagi..Tapi syukur sejak aku naik sem selepas puasa berat badan bertambah dan mengizinkan aku untuk aku menderma sebahagian dari darah aku utk keperluan orang lain..

Niat nak derma ni berputik sejak aku menjalani latihan Khidmat Negara 4 tahun yang lepas di Batu Jong Kuala Kraii.. Lama seyhh aku simpan niat ini...

Aktiviti derma darah ni aku join sempena dengan pesta konvokesyen dan karnival aktiviti pelajar dekat uni aku belajar sekarang.UTHM namanya yang terletak dekat Parit Raja.

Kesan yang aku dapat selepas menderma ni selalu je aku rasa lapar dan semua makanan yang aku dapat capai aku nak mkn je,, sebelum ni x der la nak berselera dan bernafsu dengan makanan,, tetapi lain plak jadi kali ini...

Sunday, 29 September 2013

"Big Screen" Di Karangkraft utk Penyokong TRW

Dulu ak pernah lepak sini (karangkraf sek 15 shah alam) dengan abg ipar ak sebelum final piala malaysia musim lepas.. Nak diceritakan memang ramaila penyokong TRW berkumpul disini,, diorang x kira pangkat dan umur, kerana bola,, mereka semua sanggup bersatu bagi memberikan sokongan moral kepada pasukan TRW.. Satu2 nya tempat di shah alam yang memasang "big screen" untuk live bola sepak kepada mana2 yang tidak dapat memasuki stadium.. Pengunjungnya bukan calang2,, hampir penuh kawasan karangkraf disserbunya...


Semalam perlawanan diantara Kelantan dan JDT karangkraft turut memasang "big screen" utk tontonan ramai, dan yang aku x jangkanya hampir 7k penyokong kelantan di shah alam,, ini x kira lagi yang tengok dekat kedai mamak..

" LEBIH 7,000 penyokong setia The Red Warriors (TRW) hadir menyaksikan pertembungan suku akhir pertama Piala Malaysia  2013 antara Johor Darul Takzim Kelantan di Larkin yang disiarkan secara langsung menerusi skrin layar gergasi di pekarangan Kumpulan Media Karangkraf (Karangkraf), Seksyen 15, Shah Alam, malam tadi.

Program anjuran Kelab Penyokong Siber Bola Sepak Kelantan (Kelate.Net) dengan kerjasama Karangkraf dan Gempita Kelantan ini dihadiri penyokong TRW sekitar Shah Alam dan Lembah Klang." sambungan

Saturday, 28 September 2013

Info Kenapa Biskut Berlubang

Assalamualaikum wbt..

   Selama berkurun aku makan biskut yang ada banyak lubang ditengahnya,, baru hari ini aku tahu apakah fungsi disebalik pengunaan lubang itu sendiri.. Sebelum ini aku fikir kalau biskut ni ada lubang banyak senang sikit nak patahkan ikut dimensi,, lagi senang aku cicah dengan air kopi atau tea panas.. Dimakan waktu pagi,, umm begitu mengasyikkan je.

Tetapi tahukah anda lubang2 diatas biskut bukanlah direka untuk menarik perhatian para pemakannya tetapi direka bertujuan untuk memastikan biskut yang dimasak dalam ketuhar ini masak dengan rata. Kerana pembakaran biskut akan megeluarkan haba dalam bentu wap/air, sekiranya tiada lubang yang dibentuk sekitar biskut, biskut akan kelihatan mengelembung dan kelihatan tidak rata sama sekali.. Mungkin anda tidak berselera untuk memakan biskut yang seperti ini kan?? beli yang lain la..Keranggupan juga menjadi salah satu keutamaan diatas penciptaan lubang diatas biskut ini..

    Selain itu.. diantara lubang ke lubang biskut ada jaraknya yang tertentu untuk memastikan biskut yang dikeluarkan adalah ranggup,, sekiranya lubang terlalu dekat biskut ini akan menjadi sangat keras dan kering kerana pengeluaran air/wap yang berlebihan dan sekiranya jaraknya terlau jauh gelembung udara akan membentuk menyebabkan rupa bentuk biskut kelihatan hodoh.

Biskut yang ranggup sedap dimakan adalah biskut yang xde gelembung dan x kering..

sumber :artikel

Jangan Takut Kehilangan



Sejauh mana kita menyanyangi dan memiliki sesuatu yang bukan menjadi milik kita, usah dirisau suatu hari ianya akan hilang dan pergi kembali mencari siapakah pemiliknya yang sebenar. Tak perlu khuatir akan pemergiannya kerana takdir yang ditetapkan tidak pernah salah dan menyebabkan manusia itu sendiri lemah.. tetapi ada hikmah disebaliknya, untuk kita berfikir dan muhasabah diri sendiri, cukupkah apa yang kita lakukan dan layakkah kita dengan memiliknya??. Sebanyak manakah kita pernah bersyukur dengan memilikinya??,, sejauh manakah kita menyakitinya selama ini??,, semua itu menjadi penanda aras untuk kita sedar ketakutan dalam kehilangan sesuatu yang bukan milik kita itu pasti..

Tetapi usah dirisau andai sesuatu yang hilang itu rezeki kita, akan bersua lagi di saat dan ketika, cuma masa dan waktu yang menjarakkan bilakah dan dimanakah ianya akan berlaku terhadap hidup ini..Semestinya bila tiba saat itu hadirlah engkau dengan perubahan, selamilah apa yang hendak diperkatakan olehnya,, jangan teruskan kesalahan dan kesilapan dulu yang membangkitkan isu..

Semasa kehilangan jangan takut dan jangan lemah,, carilah tempat untuk mengadu kerana diri sendiri tahu siapa yang terbaik dan kenapa ianya hilang dalam kehidupan kita..Seharusnya sewaktu dahulu aku bersyukur memilikinya,, kerana dengan dirinya aku dapat merasakan kehidupan ini terlalu bermakna,, senyum,, gelak,, marah,, nakal,, semua telah sebati dalam jiwa,, cuma menanti masa untuk bersatu.. Taatkala menunggu saat inilah bergunung cabaran dan halangan mendatang,, tetapi aku tidak menunaikan tugas untuk memahami dan memberi kefahaman kepadanya..

Akhirnya, satu persimpangan hadir dalam jiwa sendiri,, mengharapkan keputusan yang diberi itu adalah yang terbaik untuk semuanya,, Namun diantara dua simpang, aku mencari simpang hasutan dan nafsu, dimana nafsu dan tindakan dibawah akal digunakan kononya, untuk mempertahankan sesuatu yang dimilki, tetapi dalam tak sedar telah menyakitkan hati sendiri. dan hari demi hari perasaan semakin celaru sehinggalah bertemu dengan pemanis ini,, Jangan takut akan kehilangan andai sesuatu itu bukan milik kita lagi.. Insyallah,, dia yang terbaik,,...

Friday, 27 September 2013

Antivirus Murah 2013/14

Assalamualaikum wbt.



Ramai diantara kita yang menggunakan kemudahan komputer untuk tujuan melayari internet,, menyiapkan assignment dan tengok wayang.. Dalam kesibukan kita melakukan semua perkara seperti ini ada anasir2 buruk yang cuba menjatuhkan kecekapan komputer kita dengan menyebarkan virus yang boleh merosakkan file kegemaran kita.. Contohnya bila kita taksub dengan runningman,, setiap minggu mesti ulang 3 kali episod yang sama,, tetiba bila kita baru tengok sekali dan nak ulangnya untuk kali ke dua, file runningman telah dimakan virus.. Meracau plak kita hendak mencari file sana sini,, chat member tanya "ko ada runningman episode blabla" kawan plak jawab "xde la,, sori, x layan running man,, aku layan lagenda budak hostel je".. menangis bawah selimut asenya..

Jadi untuk mengelakkan perkara ini, belogisam menyarankan pakailah antivirus untuk mencegah.. tapi kalau nak pakai antivirus tu jangan pakai yang crack ke ap,,nanti boleh merosakkan,, sebab susah nak update Pastikan antivirus yang diguna itu original dan bila ada masalah berlaku boleh rujuk untuk pertanyaan. Ingat!!pastikan yang original...

"Susah la nak cari yang original!!! mahal plak tu.." pasti korang cakap seperti ini kan?? Jangan risau adik2, tuan2 dan puan2 kami boleh membantu anda mendapatkan antivirus dengan harga yang mampu dipakai..jimat untuk pelajar lagi..

Hubungi 0199435068 untuk pertanyaan dan pembelian antivirus,, anda semua boleh menghubunginya untuk mendapatkan antivirus berjenama KASPERSKY INTERNET SECURITY 2014 (KIS). Kis ni berfungsi untuk melindungi sepenuhnya komputer anda dari anasir2 jahat semasa anda melayari internet ataupun tidak.. semuanya kis2014 akan cover..



Anda boleh membuat pilihan untuk membeli antivirus ini secara individu ataupun berkumpulan, untuk individu atau 1 user kis dijual dengan harga RM30 dan untukberkumpulan atau 3 user kis dijual dengan harga RM55 je,, selitkan je dalam hidup anda kerana ia akan memudahkan anda dan sedikit sebanyak memberi anda tenaga positif untuk bertindak.. kerana bila kita berfikiran positif  badan akan menunjukkan reaksi yang sama,, jadi bukanke ia akan dipermudahkan..

Segala update mengenai antivirus disini.. 

Noted:
* 365 days
* Original kaspersky
* Hadir dalam bentuk key sahaja




Tuesday, 24 September 2013

Pegawai Keselamatan Tampil Dengan Keterangan" Isu Isteri Mat Yo "

Kejadian yang berlaku semalam dengan pantas merebak melalui media massa terutamanya facebook mengenai kejadian isteri pemain bola sepak negara memaki hamun seorang pegawai keselamatan mengenai masalah parking..

Hari ini pengawal keselamatan yang terbabit tampil memberi kenyataan kepada mynewhub untuk membongkar segala permasalahan yang berlaku semalam..

Menurut Azman Mohd Nayan, 49, kejadian berlaku pada jam 12 tengahari pada 12 September lalu.
Katanya, dia menegur tindakan pasangan tersebut yang meletakkan kereta mereka di kawasan yang tidak sepatutnya.
Jelasnya, pada mulanya pasangan tersebut dilihat berborak hampir 10 minit.
Lalu, kata Azman, dia meminta mereka meletakkan kereta di tempat yang sepatutnya jika mereka hendak berada lama di situ.
” Saya cakap pada mereka sekiranya lambat lagi, mereka perlu ‘park’ kereta di tempat sepatutnya.
” Dia kemudiannya memaki hamun saya, kata saya ‘tak guna’ sampailah perkataan jantan dayus pun keluar.
” Muka cantik tapi tiada adab, suaminya yang ada di sebelah hanya mendiamkan diri tidak berbuat apa-apa,” jelasnya  di sini hari ini.
Selepas insiden tersebut, Azman berkata, pemain bola sepak kelab Johor Darul Takzim (JDT) itu tidak mahu bersalam dengannya walaupun dia cuba berbuat demikian.
” Lepas itu saya nak pergi jumpa lelaki dia, nak minta maaf lebih kuranglah, mungkin saya pun terkasar atau apa-apa.
” Bini dia tetap rakam gambar saya dan maki hamun saya. Saya tak boleh terima dan saya tak nak dia ambil gambar saya, saya tepislah gambar tu (kamera).
” Lepas tu dia keluar, dia tendang saya, lelaki dia tolak saya,” katanya.
Menjelaskan lebih lanjut insiden itu, Azman berkata, dia tidak begitu mengenali lelaki tersebut adalah Mat Yo kerana tidak mengikuti perkembangan bola sepak tanah air.
Difahamkan kedua-dua pihak yang terlibat telah pun membuat laporan polis berhubung insiden tersebut.
“Dah report dah, saya buat report, dia pun buat report, sekarang ini saya tunggu (tindakan) dari dia.
“Di sini ada CCTV, bila polis dah tengok, bos saya dah tengok, semua orang dah tengok memang betul bini dia tendang saya (di celah kangkang). Suami dia tolak saya,” jelasnya lagi.
Menurut Azman, isteri Mat Yo juga mendakwa dirinya seorang kerabat sambil menunjukkan plat kereta Mini Cooper yang dipandunya mempunyai lambang kerabat diraja.

Isteri Mat Yo Marahkan Pak Guard.. Betul ke????

Apa nak JADI dari BElogisam :: Buka hati,, Buka minda.. kenali diri

Isteri kepada salah seorang pemain bola sepak tanah air kita menunjukkan sikap yang kurang sopan di khalayak ramai.. Yang dimaksudkan adalah isteri kepada Norshahrul Idlan Talaha yang bersikap kurang sopan kepada pegawai keselamatan yang menegurnya di atas kesilapan mengenai parking.. Betul ke tak ni??? kita nilai sesama kita..





              Didapati dari sumber yang tertentu mengenai kejadian yang panas dalam youtube hari ini..

Monday, 23 September 2013

Walk 4 Malaysia tiba di Batu Buruk

          Dari Belogisam : Difahamkan seramai 40 orang peserta dari Majlis Sukan Terengganu  menyertai aktiviti berjalan kaki selama 13 hari dengan jarak 600 kilometer dengan 13 destinasi ke putrajaya. Perjalanan ini bermula dari Dataran Kuala Besut, Terengganu pada hari semalam 22 september yang digalas oleh oleh Mohd Noor bersama dengan 40 peserta lain itu tadi dari Majlis Sukan Terengganu.Perjalanan yang agak memakan masa ini akan berakhir pada 4 oktober  di Putrajaya.. Perdana menteri Malaysia merasa amat kagum dengan semangat serta azam yang ditunjukkan oleh beliau (Mohd Noor) untuk mempromosikan keamanan dan kedaimaian yang dimiliki Malaysia.

          Pada masa ini belogisam melaporkan mereka telah berada di Pantai Batu Buruk untuk hari kedua perjalanan mereka.Diharapkan semoga perjalanan mereka ini akan berjaya sampai ke destinasi terakhir iaitu Putarjaya..



               

Friday, 6 September 2013

Minggu Haluan Siswa UTHM 2013/14

Assalamualaikum wbt dan Salam kemerdekaan yang ke 56 dari mimpi semalam.bg

September merupakan bulan pelajar lepasan Matrikulasi. STPM dan Ex Diploma sibuk menyiapkan diri untuk meneruskan pengajian di peringkat ijazah sarjana muda di merata-rata universiti yang menjadi pilihan masing-masing, sama ada universiti swasta ataupun kerajaan semuanya terletak pada pilihan sendiri.

Dicelah kesibukan mereka menyiapkan diri untuk meneruskan pengajian aku juga terpaksa menyibukkan diri sendiri menjadi salah seorang pembantu minggu haluan siswa untuk menyambut tetamu baru di universiti aku iaitu UTHM yang terletak di selatan tanah air. Menjadi salah seorang pembantu minggu haluan bukanlah tugas yang senang tetapi sukar kerana memerlukan kekuatan mental dan fizikal untuk berhadapan dengan hampir 2500 tetamu baru yang baru mendaftar sebagai ahi keluarga uni ini.

Bernaung dibawah unit teknikal dengan bantuan ketua yang fleksibel dan mempunyai persefahaman yang tinggi kerja kami berjalan dengan lancar dan sekali sekala kami sedikit tercabar dengan karenah yang dimainkan oleh orang perseorangan yang tidak bertanggungjawab dan tidak memahami tugas kami yang bersengkang mata tidak tidur malam untuk memberikan yang terbaik kepada mereka sebagai salah seorang tetamu yang yang dinantikan sepanjang tahun.

Walaupun begitu kami semua seronok dapat berkhidmat kepada mereka dengan memberi bantuan awal yang diperlukan bagi melancarkan proses pengajian di uni yang menjadi pilihan mereka. Sedikit gambar adalah sedutan dari perjalanan kami sebagai pembantu minggu haluan siswa pada kali ini..

Teknikal awesome.
sebalik tabir

susun atur kerja kami

team teknikal







Sunday, 4 August 2013

KLIK-KLIK SYAWAL BY CIK AKAK COMEL

Sepuluh hadiah saguhati bakal dimenangi dan 3 jenis buku wajib dimiliki bersama segmen yang dianjurkan oleh cik akak ini..Sekarang nak mencuri sedikit masa untuk join segmen bersama para blogger.. watch out

Of course segmen ini bersyarat :

Syarat-syarat penyertaan...
  1. Follow blog cik akak - wajib
  2. Letakkan banner comel cik akak tu dalam kotak entri korang...Gubahan entri yang indah dan menarik membuatkan anda berpeluang menjadi pemenang. Tak nak buat pun tak pe..cik akak tak kisah...hihi
  3. Wajib klik  SINISINISINISINISINISINISINISINISINI & SINI. Pastikan loading hingga habis...Peringatan..sebelum anda klik iklan cik akak tu...tolong clearkan bahagian historynya dulu.
  4. Letak tajuk "KLIK-KLIK SYAWAL BY CIK AKAK COMEL" - wajib
  5. Tinggalkan link penyertaan di kotak komen.
  6. Hanya terbuka kepada blogger MALAYSIA sahaja.


Di Sambar Ipar Yang Sedang "BERPUASA" Gara-Gara Mandi Telanjang

sekadar hiasan dari mimpi semalam
 Rogol adik ipar ketika isteri dalam pantang

“Yang Arif, saya melakukan perbuatan itu kerana tidak tahan melihat dia mandi berbogel, ditambah lagi ketika itu bekas isteri saya sedang berada di hospital melahirkan anak bongsu kami,” jawapan spontan tertuduh, Awang Ismail, 52, selepas mengaku bersalah merogol bekas adik iparnya di Mahkamah Sesyen di sini, semalam.

Duda kepada tiga anak itu tanpa segan silu mengaku, merogol bekas adik iparnya yang ketika itu baru berumur 15 tahun sehingga melahirkan seorang anak perempuan pada 4 Jun 2010 disebabkan kurangnya keimanan dalam diri untuk melawan godaan nafsu syaitan itu.

Bagaimanapun, perbuatan keji tertuduh yang beralamat dari Kampung Alor Batu, Jabor, Kuantan itu terbalas selepas hakim, Datuk Zainal Abidin Kamarudin menjatuhkan hukuman penjara selama 32 tahun selepas pengakuan bersalah tertuduh atas dua pertuduhan mengikut Seksyen 376 B (1) Kanun Keseksaan itu direkodkan.

Berdasarkan pertuduhan pertama, tertuduh pada :Ogos 2009, di sebuah rumah tidak bernombor di Kampung Padang Limau Nipis, Bukit Payong, Marang telah melakukan persetubuhan dengan mangsa.

Manakala, mengikut pertuduhan kedua, tertuduh dituduh sekali lagi melakukan perbuatan terkutuk itu di tempat sama pada September 2009.

Zainal Abidin kemudiannya menjatuhkan hukuman 16 tahun penjara bagi pertuduhan pertama dan 16 tahun penjara untuk pertuduhan kedua yang diarahkan berjalan secara berasingan.

Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya Zalina Awang @ Mamat manakala tertuduh tidak diwakili mana-mana peguam bela.

Mengikut fakta kes, mangsa yang ketika itu berumur 16 tahun telah membuat laporan polis di Balai Polis Bukit Payong pada 27 Jun 2010 dengan mengatakan dirinya telah dirogol dan telah pun melahirkan seorang bayi perempuan di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, Dungun.

Rentetan laporan polis dibuat, pada 7 Julai 2010, polis telah menjalankan siasatan terhadap tertuduh yang ketika itu masih berstatus abang ipar mangsa dan telah mengambil sampel darah mangsa bagi tujuan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu.

Hasil ujian didapati, mangsa telah dirogol oleh tertuduh berdasarkan keputusan laporan kimia DNA yang diperoleh pihak polis setelah pihak Jabatan Kimia membuat perbandingan antara DNA mangsa, anak mangsa dan tertuduh.

Bagaimanapun, selepas mengetahui dirinya diburu, tertuduh telah melarikan diri namun berjaya ditangkap oleh anggota polis Balai Polis Jaya Gading, Pahang, pada 30 September lalu, kira-kira jam 1.40 pagi.

Dengan itu, tertuduh telah didapati melakukan kesalahan yang boleh dihukum penjara tidak kurang dari enam tahun dan tidak lebih dari 20 tahun dan sebatan jika disabitkan kesalahan. -SH

Ulasan GB

Iktibar: Oleh itu wahai kaum Hawa, untuk mengelakkan dari dirogol jangan mandi open-air.

Ku berpesan kepada diriku dan semua: Didiklah diri dan anak-anak (terutama perempuan) supaya tidak mandi dalam keadaan bertelanjang.

Sudah menjadi trend orang sekarang mandi berbogel apatah lagi sekarang sudah ada bilik mandi serba lengkap, menyangkakan tiada yang melihat.

Ingatlah selain malaikat, Allah juga sentiasa Maha Melihat. Hadith Nabi saw:

قَالَ بَهْزٌ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ عَنْ
النَّبِىِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
الله أَحَقُّ أَنْ يُسْتَحْيَا مِنْهُ

Bahaz berkata dan menerima dari ayahnya,
dari neneknya dari Nabi s.a.w. sabdanya : "Allah itu lebih berhak untuk dimalu daripada seluruh manusia" Hadis sahih riwayat Bukhari.

sumber:greenboc

Thursday, 1 August 2013

Dueter Backpack Dari Kain dan Jahitan Berkualiti

Assalamualaikum wbt..Salam 23 ramadhan,

Dueter adalah  jenama yang sememangnya gah dimata pembeli dan peminat beg tahan lasak untuk kegunaan aktiviti luar seperti hiking,,cycling dan sebagainya.. Dengan kualitinya yang dipercayai  dan mampu bertahan dalam apa jua keadaan, tidak hairanlah ia menjadi kegilaan ramai untuk digunakan sebagai teman semasa menyertai aktiviti luar yang lasak.

Untuk mendapatkan beg berjenama Dueter yang baik kualitinya,, kita haruslah  bijak memilih dan memerhati rekaannya agar pembelian yang dibuat akan menjamin satu titik kepuasan kepada diri untuk terus menggunakan beg berjenama Dueter di masa akan datang..

Untuk memudahkan pencarian beg dueter kesukaan , aku tampilkan salah seorang peniaga sambilan di internet yag membekalkan beg berjenama Dueter yang berkualiti dari segi kainnya mahupun jahitannya..Tak usah ragu akan kualiti kerana aku sendiri yang melihat apa yang dijualnya dan diniagakannya ..Ia sememangnya terbaik yang pernah aku nampak.Dueter Backpack Sale-Johannis Collection itulah pages yang akan memberikan anda pelbagai pilihan barangan jenama dueter disana..

SALE!!SALE!!SALE!!
DUETER RAYA SALE

Sempena dengan kedatangan bulan syawal yang akan tiba tidak lama lagi Dueter Backpack Sale-Johannis Collection mengadakan promosi dengan tagline dueter raya sale,, dimana anda boleh mendapatkan barangan atau beg kesukaan anda secara online sehingga depan pintu rumah  dengan harga yang berpatutan mengikut kepada apa jenis yang anda mahukan dan berapa kuantitinya..

Untuk sebarang maklum balas atau persoalan lanjut anda yang berminat harulah mengambil peluang yang ada kerana aku difahamkan katanya ada banyak stok beg baru yang masuk untuk perniagaan beliau, jadi kemungkinan apa yang anda cari semuanya berada disini.. watch out.. Hubungi beliau untuk pertanyaan 0137467126..


Muatan 3 Hari dalam Hutan


Muatan utk 2 hari pon ada



Sling Bag


Yang bertuah dapat ini

Hubungi
Talian Bebas Tol : 0137467126
















Comments System

Disqus Shortname